Італійський овочевий салат з моцарелою
Кількість порцій - 5
Час приготування - 15 хв

Італійський овочевий салат з моцарелою

Італійський салат вважається справжнім, якщо його інгредієнти кольору італійського прапора. І в цьому салаті можна простежити такі кольори - зелений, білий, червоний. Джерелом зеленого кольору виступає вітамінне листя салату, червоним салат наділили маленькі кисло-солодкі томати черрі, а ось білим кольором обдарував незамінний у безлічі італійських страв сир моцарела, який відрізняється приємним смаком і ароматом. І, звичайно ж, тут дуже доречним буде незмінний італійський гастрономічний атрибут - оливкова олія, а також часник і гірчиця, які додають пікантність і вишуканість смаку і запаху.

Інгредієнти

  • Салат - 1 пучок
  • Помідори черрі - 16 шт
  • Оливкова олія - 30г
  • Моцарела - 200г
  • Гірчиця діжонська - 1 ч.л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Салат помити, обсушити, порвати руками, перемішати.

  • 02

    Черрі вимити і розрізати на половинки.

  • 03

    Для заправки: з'єднати оливкову олію, гірчицю, пропущений через прес часник, сіль і перемішати.

  • 04

    До листків салату додати черрі і дуже акуратно перемішати.

  • 05

    Зверху викласти моцарелу (якщо маленькі кульки, то не подрібнювати), полити заправкою і подавати.