Основою цього салату є квасоля, яка була одним із найулюбленіших страв Наполеона, відомого поціновувача здорової і корисної їжі. Проте користь квасолі оцінили ще у глибокій давнині, а найвідоміший лікар часів античності Авіценна дуже широко застосовував її. Квасолю вважають дієтичним продуктом, що є безцінною криницею не лише вітамінів, вуглеводів і мінеральних речовин, але і додатковим джерелом білку, що робить її незамінною для шанувальників вегетаріанства. Часник, зелень і мариновані гриби нададуть страві приємного аромату і тонких смакових відтінків, які не залишать вас байдужими до цього салату.
Відварити квасолю звичним способом до готовності, можна брати консервовану.
Нарізати дуже тонкими кружечками молодий часник.
Дрібно порубати зелень.
З'єднати овочі з маринованими грибами, додати сік лимона, олію, посолити, поперчити, перемішати.