Морква по-корейськи
Кількість порцій - 5
Час приготування - 45 хв

Морква по-корейськи

Любите гостреньке? - Тоді приготуйте моркву по-корейськи. Ви скажете, що її можна вже й готову купити в магазині. Можна, однак своє завжди залишається своїм. Домашні страви набагато дешевші, смачніші, а також ви можете самі регулювати гостроту за вашим смаком. Також ви можете зробити моркву, як кажуть, із запасом і їсти її ще довгий час. Морква по-корейськи дуже корисна завдяки своїм вітамінам. А також служить відмінною закускою для застілля або просто обіду. Якщо ж ви не дуже великий любитель кулінарії, ця страва точно стане вашою улюбленою, адже готувати її простіше простого. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Морква - 500 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Рослинна олія - 60 мл.
  • Оцет 9% - 1.5-2 ст. л.
  • Коріандр - 1/4 ч. л.
  • Червоний гострий мелений перець - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Цукор - щіпка
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Моркву помити, почистити і нарізати тонкою соломкою (або натерти на тертці для корейської моркви).

  • 02

    Часник очистити і дрібно порубати або пропустити через часниковий прес.

  • 03

    Моркву посипати коріандром, червоним і чорним меленим перцем (замість цих спецій можна взяти суміш спецій для корейської моркви), сіллю, цукром, додати часник.

  • 04

    Цибулину почистити і дрібно нарізати. На сковороді добре розігріти олію, викласти цибулю і смажити, поки вона не стане золотисто-коричневою.

  • 05

    Цибулю видалити з сковороди за допомогою спеціальної ложки з отворами (олія повинна залишитися в сковороді) і викинути. Гарячою олією полити моркву з часником і спеціями, добре перемішати.

  • 06

    Додати в моркву оцет і перемішати, добре охолодити в холодильнику.