Шоколадний пудинг з чарівним соусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 15 хв

Шоколадний пудинг з чарівним соусом

Хто не любить побалувати себе смачненьким, ще й, якщо це солодощі?! Напевно таких немає, але навіть якщо є, то ви не зможете відмовитися від шматочка такого кулінарного шедевру. Цей англійський, аристократичний смак зачарує вас своєї вишуканістю та незвичністю. Наповнення шоколадом цією феєрією, надасть вам можливість насолодитися кожною молекулою цього десерту. Його можна подавати як на званих вечерях, так і в звичайній сімейній обстановці. Уже після першого шматочка ви зрозумієте, що більше не зможете не готувати його знову і знову, крім того, його випікання займає не так багато часу, тому ваші близькі та друзі проситимуть ще не раз такого вишуканого десерту.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 60 г.
  • Борошно - 90 г.
  • Кориця мелена - 1 ст. л.
  • Какао-порошок - 5 ст. л.
  • Цукор - 200 г.
  • Молоко - 400 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку на 180°C. Змастити форму вершковим маслом.

  • 02

    Просіяти борошно, корицю і 1 ст. л. какао. Все перемішати.

  • 03

    В іншу ємність покласти масло, 100 г. цукру, 2/3 чашки молока. Нагріти, але не варити, щоб масло і цукор розчинилися. Перемішати.

  • 04

    Додати просіяну борошняну суміш і розмішати до однорідності.

  • 05

    Вилити масу у форму об'ємом 1,5 літра (можна у кілька формочок).

  • 06

    Перемішати цукор, що залишився і 4 ст. л какао. Просіяти суміш на підготовлену масу.

  • 07

    Вилити зверху молоко, що лишилось. Випікати 50 хвилин (або більше, до готовності).